Santa Pola

30 april 2017 - Dénia, Spanje

Santa Pola

Van Denia varen we uit met bestemming Alicante maar besluiten bij aankomst door te varen naar Santa Pola, ongeveer 2 uur varen verder. Dit is een tocht van ongeveer 9 uur. De hele reis de fok bijgehad.

Al snel na vertrek uit Denia zag ik een haai van ongeveer 2 meter, deze lag stil naast de boot met een slappe vin. Ik dacht dat de haai wel dood zou zijn, maar nog geen half uurtje later zag ik er nog een, lag even stil. Achteraf denk ik dat deze lieverds nog lagen te slapen. Siem zal het zeker een uitdaging vinden om een volgende keer weer te gaan zwemmen in de middelllandse zee.

Langs deze kust zie je het projectontwikkelaars paradijs. Met een ongelofelijke dichtheid zijn de stukken rondom de stranden bebouwd. Waar langs de belgische kust sprake is van plint bebouwing zijn dat hier meedere plinten op rij, soms wel 10 tot 15. De zomerpopulatie moet hier een vertigvoudiging zijn van de winterpopulatie. Maar ja als er geen vraag zou zijn! Kennelijk toch veel mensen in voor strand, zee en zon. Je komt hier langs plaatsen als Benidorm en Playa de San Juan. Ik heb een wandeling gemaakt door Denia, alles draait om toerisme. Het aantal restaurants, bars en terassen is ongelovelijk. Datzelfde beeld zien we terug in Santa Pola.

Om een uur of vier komen we aan bij Alicante, ook een grote ontwikkeling zo te zien vanaf de zee. Bovendien een drukke commerciele haven. We hebben er geen zin in, de enige reden om hier aan te lopen zou een ontmoeting met Piet van Suijdam zijn maar die is er pas 3 mei. We besluiten zo’n twee uur door te varen naar Santa Pola. Hier werden we via de VHF zeer vriendelijk ontvangen door een goed engels sprekende dame. Ze vond het normale tarief te veel voor mij en maakte een speciale prijs, waarschijnlijk te danken aan mijn charme en baard? Aan de steiger werden we geholpen doot 2 Marineros die de touwen aanpakten en ons vast maakten. Waarom hebben we dat in Nederland niet? Verder een zeer rustige kleine visserhaven. Froukje had geen zin om te passagieren dus ben ik alleen de kant opgegaan en heb weer met verbazing naar de bebouwing dichtheid gekeken.

Onderweg naar Santa Pola hebben we de roos die ik voor Froukje in Tarragona gekocht had geofferd aan de zee. Vaasje bloemen aan boord is toch niet zo handig.

We zijn van plan om een nachtje te blijven in Santa Pola en dan door te gaan naar Cartagena waar we een dag of twee willen blijven.

1. Feli:
    30 april 2017
    Poseidon heeft de roos van Fraukje zeker met genoegen aanvaard en hij zal jullie hopelijk de haaien van het lijf houden!
    Erg leuk trouwens om via de blog mee te kunnen genieten van jullie tocht!
  2. Lisa:
    30 april 2017
    Zijn jullie de Benidorm bastards niet even op gaan zoeken? Jullie hadden ze nog even aan het schrikken kunnen maken! Haaien?!? Dat hadden jullie niet verteld aan de telefoon.. hihihahahaai die Siempie ja! Misschien dan toch maar een baantje zoeken aan de Spaanse kust..? Yo hablo un poco espanol ;) Beter dan m'n Frans waar ik slechts 1 zin vloeiend kan opzeggen :)
  3. Manon de Kok:
    1 mei 2017
    Hee Andre,

Ontzettend leuk om zo mee te kunnen genieten van jullie reis! Geniet ervan en goed uitkijken.